Stitch

E&G Skjortor

Så här ser en stack E&G Skjortor ut.

Stitch är nu stolta att kunna presentera samarbetet kring serietillverkningen av E&G Skjortor! Vi levererade första batchen krispiga skjortor igår kväll till Erik, en av de två grundarna. Sedan Erik kontaktade oss i mitten av oktober har vi diskuterat, förhandlat och Erik har varit hos oss i fabriken och levererat allt material (utom knapparna som det gått troll i …) och vi har hunnit starta upp produktionen – och leverera ett något mindre antal än det först tänkta. Posthanteringen runt kaoset BlackFriday har del i förseningarna … Hrmpf …

Erik, en av de två bakom E&G Skjortor, med sina tygpackar på ett första besök i fabriken.

E&G Skjortor drivs av två killar i Stockholm, Erik och Gordon, två gamla vänner sedan länge som även sportat ihop och har en uttalad hälsoprofil i sin affärsidé. Skjortorna är ganska speciella i sin utformning och kommer i begränsad, numrerad upplaga. Skjorttyget är vävt i Italien och på insidan finns fuktabsorberande delar, just med tanke på den sportiga målgruppen.

Det fuktabsorberande mesh-tyget i E&G Skjortan. Någon mer som påminns om wafers med citronfyllning från 70-talet? 🙂
Perfekt tillskurna kragdelar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gillar både affärsmodellen och skjortan, och tror att E&G siktat in sig på ett hittills outforskat segment. Med tanke på målgruppen, är skjortan tänkt som ett mellanting mellan en dress shirt och en fritidsskjorta. Dressad och casual på samma gång!

Tillskärningen fick vi tillfälle att utföra hos Vilax i Staffanstorp, en möbel- och sängfabrik som tillverkar på det “gamla viset” med fjäderbottnar i svenskt stål. Coolt ställe med coola gamla maskiner!

Mia pressar mellanlägg. Notera de snygga öronpropparna … (T-shirten säger “Older, stronger, better” – vilket jag är! Hehe.)

Både Stina, jag och Joachim, en av våra duktiga sömmerskor, höll till på Vilax stora klippbord, för tillskärning, märkning och pressning av mellanlägg. Vilket vi är myyyycket tacksamma för, då vår lilla minifabrik är bra till mycket men denna kapaciteten har den inte! Stackars lilla fabrik, vill ju växa och bli större …

Originalmaskin från 50-talet hos Vilax. Über-cool!

 

 

Stina i skär-tagen.

Och nu är Erik tillbaka i Stockholm, efter en förhoppningsvis odramatisk bilfärd i småländska snöstormar, och det event ikväll där de ska påbörja marknadsföringen och försäljningen av skjortorna. Vi håller alla tummar och önskar stort lycka till!

Är ni intresserade av att veta mer om skjortorna, går det utmärkt att kontakta E&G här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.