Stitch

Erik Mortensen på Dansk Designmuseum

Erik Mortensen – en av mina absoluta stilförebilder under hela 80-talet! Jag slukade varje säsongs couture-utgåva från Vogue, lusläste mannekängernas och fotografernas namn och lärde mig på så sätt en stor del av all den modehistoria jag numera föreläser i.

Jag tillbringade helgen i Köpenhamn, för att beta av en del utställningar, bland annat den på Dansk Designmuseum om Erik Mortensen, chefdesignern för husen Pierre Balmain och även Jean-Louis Scherrer – bägge husen så klart stora förebilder för mig på den tiden. Och är fortfarande! Oerhört mycket som skapades under 80-talet håller än idag.

Ja, jag vet. Nu fnyser ni åt mig! 80-talet, tänker ni??!! Det vara ju bara löjligt. Nej. Så fel. Ingenting av det 80-tal jag föreläser om var löjligt. Så oerhört mycket smakfull design som skapades då men som bara glömts bort i kölvattnet av pudel-rockband, axelvaddar PÅ ALLT och mångfärgade tyllkjolar.

Så, mina damer och herrar, låt mig presentera en liten bråkdel av Erik Mortensens design.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nån som fortfarande vill vidhålla att 80-talet var “fult”?! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.