Stitch

Köpenhamns modevecka

Idag stack jag över till Köpenhamns modevecka med ett par kinesiska kunder (!) och visade dem CIFF och Revolver. Kul att kunna visa upp skandinaviskt mode samlat! Mina kinesiska kunder är ett modemagasin, ägt av en stor företagsgrupp i norra Kina, som jag producerar innehåll åt.

Vi startade dagen med mingelvisning hos Ole Yde, den danska designern som vunnit ELLE Style Award och som vi veckan före hade varit hos och gjort ett litet reportage. Fantastiska prylar – glamorösa med hög kvalité i både material och utförande! Hade varit en dröm att landa Yde för Stitch … Jag försöker göra gott intryck. 🙂

Överlag har jag två bestående intryck av mässan och kommande trender inför hösten: bombern och ärmar med antingen volang eller stor puff vid handleden.

Bomberjackan ja, den gamla kära är tillbaka och det med besked! Inte ett märke med respekten i behåll saknar en bomber i kollektionen! Den sågs i alla utföranden, förlängd, applicerad och broderad, i spets och jeans och allt därimellan. Kul tycker vi! Speciellt som vi nyss fått förfrågan på produktion av just bomber till ett coolt märke från Stockholm … 😉 Jag återkommer mer om det senare.

Och volangärmen då? Jo, det är en ärm som är ganska smal ner i armbågshöjd ungefär och med en påsydd volang, gärna i något stelare material så volangen står ut. Även den stora puffen vid handleden såg vi mycket av. Gärna i flödiga material med hög manschett och små klädda knappar. Vi älskar den!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.