Stitch

Möten, och fler möten

Alice Dot´s coola showroom

Denna veckan har varit full av möten och sen ännu lite fler möten! Roliga, kreativa och fruktsamma möten.

Först ut var Cecilia Alatalo som driver designföretaget Alice Dot. Finns både som fysiskt showroom, i Malmös Västra Hamnen, och som webbutik. Alice Dot tillverkar snygga och högst o-tantiga plus-size-kollektioner. Själva fastnade jag för långskjortan i jeans (så klart! – jag och långskjortor … vad annars?!). Nu är ju jag hyfsat kort, endast 156 cm ö.h. så på MIG var skjortan lång! I jämförelse med modellen som är 186 cm. 🙂 Alltid också gillat sömmar i avvikande färg. En förvisso typiskt jeansig detalj som alltid uppträder på jeans, men ändå …

Alice Dot jeansskjorta “Sally” 799:-

Gillar också den vita långskjortan i crêpe med smock runt handlederna och bak i ryggen. Också denna skjortmodell är längre på mig, vilket jag tycker är coolt, särskilt om man kombinerar två långskjortor ovanpå varandra, den undre knäppt och den övre öppen som en rock.

Håll ögonen öppna efter uppdateringar kring Alice Dot´s och vårt samarbete, kommer nog hända en del kul grejer hoppas vi. 🙂

Långskjorta i viscose crêpe “Elira” 699:-

Idag var Stina och jag på utflykt på Österlen i den skånska vårstormen (!) Vi träffade Solveig Falk som driver Trikåspecialisten i en stor härlig ateljé “pu lanned” (på landet på skånska) i Skåne Tranås, och är som namnet anger, specialist på trikå. 🙂 Solveig syr karnevalutstyrslar, danskläder och wrestling-dräkter till vardags. Underbart säger vi! Vi har haft en hel del förfrågningar på specialsömnad för trikå; bikinis, yogabyxor o.s.v. och nu kan vi med Solveigs hjälp, leverera kravspecen. Stina blev helt till sig i paltorna när hon såg Solveigs fantastiska maskinpark! Gamla sköna snurror som varit med om mycket och kommer att hålla för ännu mer.

Stina och Solveig i ateljén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan kvistade vi över till Solveigs kollega och samarbetspartner, Charlotte Olofsdotter, skräddare som länge arbetat med teater och nu driver Kostymmakarna i Tomelilla. Charlotte är också hon ett mycket välkommet tillskott i vår verksamhet, med sin långa erfarenhet och gedigna kunnande. Go fika från lokalt bageri!

 

Planer smides, anteckningar tas över gofikan.
Solveig och Charlotte med vovve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är så glada och tacksamma att ni alla vill samarbeta med oss och bygga upp textilindustrin och den svenska produktionen igen! Vi kunde inte ha ett bättre gäng än ni alla som nu är ombord på Stitch-skutan! Kärlek och respekt till er alla!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.