Stitch

NHORM och vi!

Stina, Mathilda, Hanna och Josefin i syfabriken

Fasen alltså så stolt man blir ibland!

När Stina och jag undervisade på Malmö folkhögskolas Modefabriken, var en av våra elever den redan då mycket designkluriga och eftertänksamma Hanna Rudebeck. Tillsammans med kollegan Mathilda Nilsson, skapar de nu modemärket NHORM. Och nej, namnet har  A B S O L U T ingenting att göra med “normkritik” försäkrar oss tjejerna efter att en lång rad journalister velat få det dit … Det är helt enkelt deras initialer och ett “och”. Svårare än så behöver det inte alltid vara.

Tjejerna ska alldeles strax ner till modemässan i Paris där de visar sin kollektion i showroomet BergFrance (nej, inte mitt …) om hela 28 (!) plagg! Här kan ni läsa ett mycket trevligt, nyligen publicerat reportage i BON.

Bild: Lucas Frisk Bergqvist

När Hanna och Mathilda fick höra talas om Stitch via en gemensam bekant, blev de (så klart!) jätteglada eftersom de vill producera sina kollektioner hållbart, nära och medvetet. Så idag hade vi ett första möte och pratade produktion och vi fick se en del av de provplagg ur kollektionen som tjejerna hittills själv tillverkat. Som gammal skolfröken blir man stolt över den teknik och det hantverkskunnande plaggen uppvisar! Himla modäärna är de också. Fast högst bärbara! Långt ifrån bara design för designens egen skull vilket oftast bara blir trist.

Vi håller tummarna att ni säljer så det ryker i Paris! Dra i er några Kir Royal för oss också när ni ändå håller på! Puss o kram från era gamla Fröknar!

2 thoughts on “NHORM och vi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.