Stitch

Storleksrevolutionen Size. Not. är nominerad!

Bild: viktorholm.com

Nu är det faktiskt läge för oss att skryta en hel del, vår digitala tjänst har nämligen blivit nominerad som en av tio finalister i södra regionen för entreprenörstävlingen Venture Cup!

Av hela 105 inskickade förslag på affärsidéer så har vår idé Size. Not. – “Storleksrevolutionen” som vi kallar den, gått vidare till regionfinal! Det ni! Size. Not. är vår digitala tjänst som avser att radikalt förändra hela synen på konceptet “storlek” inom modebranschen och gentemot konsumenterna.

Visste ni att hela modeindustrin värderas till 3 biljoner USD, det är alltså 3.000 miljarder??!! Siffran motsvarar 2% av jordens samlade BNP – ett tåg man som modeinnovatör och/eller investerare inte vill missa. Och visste ni att bara returer beroende på fel storlek vid klädköp on-line kostar 62,4 miljarder USD årligen?!

Bilder: Mia Berg

Size. Not. är en tjänst som kan innebära slutet på alla onödiga returer vid on-line klädköp där storleken aldrig passar.

Vi blev anmodade att delta och skickade in vårt bidrag i sista minuten och kom med! Och nu känner vi att oavsett hur det går i finalen, är det en stor fördel för oss att ha blivit nominerade. En kvalitetsstämpel liksom. Nu har vi ett påtagligt bevis för att vår idé “har något”. Vi är så klart oerhört glada och tacksamma över att få delta och allt har varit fantastiskt nyttigt för oss som lärdomsprocess. Vi har tvingats tänka till och konkretisera själva kärnan i affärsidén. Vi har tweekat, skalat av och möblerat om i vår pitch så att den sitter som en smäck nu och för vår del är vi redan vinnare helt enkelt på grund av den lärorika process vi gått igenom!

Bild: Mia Berg

Idag är alla finalisterna offentliggjorda, och vi inser att konkurrensen är hård och i en tävling är ingen givet. Så klart hyser vi förhoppningen att vinna hela klabbet, inte minst för den prestige det skulle innebära för vår idé. En vinst hade inneburit att vi kan nå vårt mål lite snabbare helt enkelt. Ett mål vi kommer att nå ändå men hjälp på vägen har aldrig skadat någon …

Teamet: fr.v. Stina Anderson, Mia Berg, Anders Hansson och Tatsiana Harbenka.

 

Vi är så klart superglada nu och mycket tacksamma för chansen! Vi har fest-feelingen, som Venture Cup´s Jonas sa. 🙂

2 thoughts on “Storleksrevolutionen Size. Not. är nominerad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.